Wat is Round Robin voor kids?

Het principe is hetzelfde als die voor volwassenen (zie hier). Iedereen begint met zijn eigen boekje dat door ons aan je wordt toegestuurd (kosten € 4,00). Je krijgt eerst de tijd om de kaft en de eerste bladzijden van je eigen boekje op te leuken. Vervolgens worden de boekjes telkens naar de volgende doorgestuurd die er ook weer wat mooie pagina's in maakt en uiteindelijk krijg je je eigen boekje, vol met bijdragen van de andere deelnemers weer terug.
De bedoeling is dat deze ronde voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar is. We realiseren ons dat het voor kids van deze leeftijd best nog een hele kluif kan zijn dus verwachten van mama (of papa natuurlijk!) dat er een oogje in het zeil gehouden wordt en zorg voor wordt gedragen dat het boekje ook echt op de afgesproken datum, vol met allerlei leuks, naar de volgende wordt doorgestuurd. Iedereen vind het immers leuk om aan het eind zijn boekje weer vol leuks terug te krijgen.
In tegenstelling tot de RRN voor volwassenen gebruiken we de mini-moleskine, een ingenaaid boekje met 64 bladzijden van 9 bij 14 cm. De groepjes die we willen vormen bestaan uit 4 kinderen en je moet telkens minimaal 10 maximaal 16 bladzijden vullen. Het kan dus zijn dat de boekjes aan het einde niet helemaal vol zijn maar je hebt dus altijd minimaal 40 gevulde pagina's aan het einde. Door de groepjes niet te groot te maken blijft het overzichtelijk en leuk.
Wanneer er zich meer dan 4 kinderen aanmelden dan proberen we de groepjes naar leeftijd in te delen.
De regels van het spel
-Wij delen de groepen in, we kijken daarbij vooral naar leeftijd van de deelnemers.
-We hebben gekozen voor een klein
moleskine boekje, omdat deze ingenaaid zijn. Het gaat om de boekjes van 9 bij 14 centimeter met blanco bladzijden.
-Deelname kost je € 4,- Hiervoor krijg je het moleskineboekje thuis opgestuurd.
-De boekjes gaan op 1 oktober 2011 de deur uit.
-De ronde gaat van start op 29 oktober 2011, je hebt dus 4 weken de tijd om je eigen boekje op te leuken.
-Vervolgens worden de boekjes elke twee weken doorgestuurd. De precieze data en de adressen krijg je zodra je aanmelding definitief is.
-Deelname is, behalve de 4 euro voor de aanschaf van het boekje gratis. De verzendkosten om het boekje steeds naar de volgende te sturen moet je wel zelf betalen. Dit kan soms betekenen dat je de kosten kwijt bent voor pakketpost, op het moment dat het boekje te dik wordt om met brievenbuspost te versturen.
Wil je meedoen, stuur dan een mailtje aan: roundrobin_kids@hotmail.nl met daarin de volgende gegevens:
  • Naam
  • Adres
  • postcode en woonplaats
  • je emailadres waar we updates en dergelijke heen kunnen sturen
  • je leeftijd
  • of je een jongen of een meisje bent
Je ontvangt dan van ons een mail met de gegevens voor de betaling van de verschuldigde 4 euro
Zodra je betaling binnen is, is je aanmelding pas definitief. Daarvan krijg je van ons een bevestiging per email.

Tot slot:
Wéét waar je aan begint! Alle kinderen die zich aanmelden zullen er vast vol goede moed aan beginnen maar realiseer je dat de andere kinderen ook afhankelijk zijn van jouw inzet. Vandaar ook dat wij een beroep doen op de vaders en moeders, probeer realistisch in te schatten of dit echt iets is voor je kind en of jijzelf bereid bent om je kind te helpen en te begeleiden als het hem of haar zelf even niet alleen lukt. De andere kinderen rekenen immers op een leuke bijdrage in hun boekje!

Je krijgt bij het boekje een uitgebreide lijst met tips en regels en de data waarop je moet verzenden. Het klinkt streng, maar op deze manier blijft het leuk voor iedereen en dat is de bedoeling.

Mocht je na het lezen van dit hele lange verhaal nog vragen hebben, mail ons gerust en dan proberen wij ze zo goed mogelijk te beantwoorden.
Groetjes en wij hopen op veel creatieve kids!
Jacqueline en Marièlle